Bij SMPgroep werken bewindvoerders die begrijpen waarom mensen financieel in moeilijkheden kunnen komen. Met een achtergrond in hulpverlening en schuldsanering komen wij al jaren over de vloer bij mensen voor wie geld een probleem is. Wij hebben kijk op de financiële situatie van mensen. En wij zien wat er op andere levensgebieden misgaat. Daarom zijn wij in staat om het beschermingsbewind af te stemmen op de individuele situatie.

Masja Serrée:
In 2015 heb ik het besluit genomen als beschermingsbewindvoerder aan de slag te gaan. Tijdens mijn vorige werk als budgetbeheerder en schuldhulpverlener bij een gemeente heb ik gezien dat financiën vaak een grote zorg voor mensen kunnen zijn. Problemen op financieel gebied brengen vaak onrust en stress met zich mee. Zeker als er geen overzicht is en er sprake is van schulden.

Als bewindvoerder wil ik rust bieden aan mensen die om welke reden dan ook tijdelijk of langduriger hulp nodig hebben bij hun financiële administratie. Ik merk dat het vaak al een hele opluchting is dat  de post niet meer bij hen thuis aankomt maar dat die naar mij gaat.

Financiën zijn soms ingewikkeld; zeker als zaken niet goed lopen.  Als bewindvoerder vind ik een goede samenwerking met cliënten heel belangrijk. Om dat te bereiken, geef ik zoveel mogelijk openheid en duidelijkheid. Ik betrek cliënten bij het traject naar meer rust op financieel gebied. Daarbij komt de ervaring die ik in eerdere functies heb opgedaan me goed van pas.

Peter van der Laak:
In de afgelopen 25 jaar ontmoette ik tijdens mijn werk veel verschillende mensen. Omdat ik in de hulpverlening werkte, ging het meestal niet zo goed met die mensen. Ik zag dat het leven niet altijd mee zit. En ik zag dat als het leven niet meezit de weg naar beneden sneller in beeld komt dan de weg omhoog.

In onze samenleving is geld heel belangrijk. Als je niets hebt, maakt een beetje geld heel gelukkig. Heb je problemen met geld dan maakt dat snel heel erg ongelukkig. Stabiliteit op financieel vlak zorgt ervoor dat je de noodzakelijke betalingen kunt doen. En dat is nodig om ook op andere levensgebieden rust te hebben.

Na jaren gewerkt te hebben bij de GGD besloot ik in 2016 om bewindvoerder te worden. Als bewindvoerder zorg ik voor financiële stabiliteit. Ik zoek naar de beste manier om inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen. Als er schulden zijn probeer ik ervoor te zorgen dat die worden opgelost. En ik denk mee over vraagstukken op andere levensgebieden. Zodat de mensen waar ik voor werk een zo prettig mogelijk leven hebben.

Wat cliënten zeggen over de bewindvoerders van SMPGroep:
´Erg tevreden, behulpzaam en duidelijk. Als iets niet duidelijk is voor mij of iets anders kan ik gelijk contact leggen en krijg ik gelijk duidelijkheid. ´

´Een hele goeie en betrouwbare bewindvoerder die met je meedenkt over alles. Regelt alles tot in de puntjes. Duim omhoog voor deze bewindvoerder.´

´Ze toont betrokkenheid naar mijn welzijn in mijn privéleven. Wanneer ik vragen heb, geeft ze mij duidelijkheid. Ze is altijd bereikbaar. Ik heb het gevoel dat ik mijn schulden zonder enige druk kan verwerken. Ik heb het idee dat ze mijn eigen verantwoordelijkheid belangrijk vindt en me die verantwoordelijkheid ook laat nemen. Ben tevreden. ´

´Ik ben als cliënt zeer tevreden over SMPGroep bewindvoering. Ze zijn goed bereikbaar, ruimdenkend en proberen altijd het beste voor de cliënt eruit te halen. ´

´Goed bereikbaar, snel handelend, en vriendelijk. ´